Al 6 generaties vol liefde en passie

Dagelijks vers sinds 1817

Bakkerij Koopmans is al ruim 200 jaar een begrip in Tubbergen. Het is een familiebedrijf gebouwd op pure kwaliteit, waar de bakgeuren al 6 generaties lang opstijgen! Bakkerij Koopmans is gevestigd in het centrum van het dorp, is specialist in brood, banket en chocolade. Ook zijn wij gevestigd in Almelo. Sinds het najaar van 2005 is bakkerij Koopmans ook één van de weinige bakkerijen in de regio waar heerlijke handgemaakte bonbons en chocoladeproducten worden gemaakt. Ook is er een mogelijkheid tot het volgen van een workshop ‘Bonbons maken’, waarin uitleg wordt gegeven over chocolade en u zelf kunt ervaren hoe de bonbons gemaakt worden.

Kwaliteit hoog in het vaandel

Bakkerij Koopmans bakt alle producten vers en met zorg. Vers en van hoge kwaliteit. Onze bakkerij valt vaak in de prijzen met o.a.: speculaasjes, handgemaakte bonbons, slagroomtruffels, ongevulde oliebollen, weihnachtsstol, suikerbrood, koffiebroodjes en witte brood ronde bol. Bakkerij Koopmans is erg blij met de behaalde resultaten tijdens de vakwedstrijden. “Vooral de eerste prijs voor de speculaasjes is echt een kroon op het harde werken! We waren bij de BEKO Najaarsdagen al als winnaar van Overijssel uit de bus gekomen met de speculaasjes, maar dat we nu bij de landelijke vakwedstrijden weer als eerste zijn geëindigd, is natuurlijk helemaal geweldig! We vinden het altijd weer belangrijk mee te doen aan deze wedstrijden. Zo kunnen we ons meten aan de collega’s en dat houdt ons scherp. Je bent altijd aan het onderzoeken waar je je product nog beter én lekkerder kunt maken en dat is ons dit jaar dus weer gelukt.

De vakwedstrijden voor de bakkerijbranche worden al lange tijd georganiseerd. Vanuit de hele bakkerijbranche zijn partijen als grondstofleveranciers en vakbladen bij deze strijd betrokken. Producten worden beoordeeld door een vakbekwame jury.

Patisserie

Hofleverancier

Bakkerij Koopmans in Tubbergen is bij koninklijk besluit erkent als hofleverancier. De erkenning valt samen met het 200-jarig bestaan van dit bakkersbedrijf.

Een bekroning van het harde werken gedurende 2 eeuwen door 6 generaties Koopmans, zo mag het predicaat van hofleverancier wel worden genoemd. Derk Koopmans was de grondlegger. Hij begon in circa 1816 een brood- en banketbakkerij in de schaduw van de plaatselijke kerk, in het hart van het dorp.

Herbert Koopmans is de huidige eigenaar en de zesde generatie Koopmans. Hij is een erkend vakman en heeft het bedrijf de afgelopen jaren, samen met zijn vrouw Marieke, ouders en bevlogen team van medewerkers, verder geprofessionaliseerd. “Wij nemen tijd voor onze producten en laten smaken op een heerlijke manier samenkomen. Dagelijks wordt alles in onze bakkerij en chocolaterie met liefde, passie en de beste ingrediënten vervaardigd. Deze bijzondere mijlpaal van 200 jaar Koopmans kun je alleen bereiken met liefde voor het vak, goed ondernemerschap, op het juiste moment keuzes maken en continu je doel voor ogen houden en bijstellen. Het toekennen van het predicaat maakt ons allen zeer trots en is de kroon op ons werk. Je ontvangt het niet zomaar, we hebben er veel voor moeten doen en aanleveren.

Informatie wederverkoop

Wilt u ook graag onze producten verkopen in uw horeca-gelegenheid, sportclub, supermarkt? Neem dan contact op. We bespreken graag de mogelijkheden met u.

Koopmans

Gilde van Betere Banketbakkers

Binnen het Patisserie College, Het Gilde van de Betere Banketbakkers, zijn ruim honderd zelfstandige banketbakkers verenigd. Verspreid over het gehele land waarborgen deze betere banketbakkers, stuk voor stuk, topkwaliteit in banket. Het zijn de verwenners bij uitstek, want overal waar feest is zijn zij. Of het nu gaat om een verjaardag, een jubileum, een trouwdag of gewoon zomaar. Onze banketbakkers staan graag voor u klaar.